Belföld

Schmitt Pál biztos Fidesz győzelmet jósol

A szocialisták 1,5 millió biztos szavazatával szemben 2 millió biztos szavazóra számíthat a Fidesz az országgyűlési választásokon, vagyis nyerésre áll a párt - jelentette ki Schmitt Pál, aki szerint ha a választási részvéte eléri a 70 százalékot, csak a két nagy párt jut be a parlamentbe, ugyanakkor ha 60 százalékos részvétel esetén még az SZDSZ esélyes erre.

A jelenlegi szervezettség mellett, választókerületenként átlagosan mintegy 2 ezer szavazattal több voksra számíthatnak a Fidesz jelöltjei, mint 2002-ben, miközben 4 évvel ezelőtt átlagosan csupán 300 szavazattal kaptak ki az egyéni körzetekben – mondta a Fidesz alelnöke a párt kampányfórumát megelőző sajtótájékoztatón. Bizakodásra ad okot az is, hogy információik szerint összességében dupla annyi kopogtatócédulát gyűjtöttek a fideszes jelöltek, mint szocialista ellenfeleik – tette hozzá. A politikus elmondta, hogy a négy évvel ezelőttihez képest a Fidesz meghatszorozta a taglétszámát, vagyis 6 ezerről 36 ezerre nőtt a párttagok száma.

Ugyancsak számíthatnak a polgári körök 350 ezer tagjára, illetve immár 50 ezer önkéntes segíti a párt kampányát. Mindez, a szervezettség erősödése elegendő lehet a győzelemhez, ugyanis 2002-ben, mindössze 56 ezerrel kaptak kevesebb szavazatot, mint a jelenlegi kormánypártok ketten együttesen – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: 2002 óta minden választást megnyert a Fidesz, és a most elindított 176 egyéni jelölt is képes arra, hogy győzelemre vezesse a pártot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik