Belföld

Csapody csalással vádolja a Fideszt

Csapody Miklós MDF-es országgyűlési képviselő bejelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon, mert szerinte a Fidesz aktivistái a nevében gyűjtöttek ajánlószelvényeket.

A kisebbik ellenzéki párt politikusa sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a körzetében eddig több alkalommal kellett a kerületi választási bizottsághoz, és csütörtök reggel a kerületi rendőrkapitányhoz is fordulnia. A bejelentést azzal indokolta, hogy a Fidesz aktivistái az ő nevében gyűjtöttek kopogtatócédulát.

„Hogyha egy politikai párt, jelesül a Fidesz aktivistái az én nevemben gyűjtenek kopogtatócédulát, amit én azután nem látok, akkor ez az én fogalmaim szerint kimeríti a csalás fogalmát” – mondta.

A rendőrségi bejelentésben, melyet a politikus a sajtó rendelkezésére bocsátott, azt írja: a Fidesz megbízottja egy választópolgárral azt közölte, hogy „Csapody Miklós Deák András javára visszalépett, nem jelölteti magát, így nincs MDF-es jelölt”, ezért az ajánlószelvényt a „jobboldal jelöltje”, Deák András nevére kéri kitölteni.

A politikai agressziónak egy eddig nem tapasztalt válfajával állunk szemben – jegyezte meg Csapody Miklós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik