Belföld

Hiller pszichológust javasol a Hitler-szlogent kiáltóknak

Erőltetettnek tartja Hiller István, az MSZP elnöke azt, hogy a Fidesz egy náci jelszóhoz hasonlítja Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök-jelölt kampányszlogenjét. Erről a pártelnök péntek reggel a közszolgálati televízióban beszélt.

„Akinek arról, hogy van egy ország, Adolf Hitler jut eszébe, annak inkább pszichológushoz kellene fordulnia, mint a választókhoz. Jusson eszébe és dúdolja ő is Oláh Ibolya kedves dalát: van egy ország, Magyarország” – mondta a szocialista politikus az MTV Nap-kelte című műsorában.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön arra kérte az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy állítsa le azokat a hirdetéseket, amelyben egy „náci jelszóhoz kísértetiesen hasonló” szlogennel kampányol. „Van egy ország. Van egy ember. Van egy program – így szól Gyurcsány Ferenc hirdetése 2006-ban. Egy nép. Egy birodalom. Egy vezér – így szólt Adolf Hitler hirdetése 1938-ban” – mondta a fideszes politikus.

Hiller István azt mondta: nagyon rossz úton jár a magyar politika, ha odáig süllyed, hogy egyes szavakat, mondatokat teljesen történelmietlen összefüggésekbe helyez. Az MSZP elnöke kitért arra, hogy már hosszú hónapok óta láthatja mindenki a Fidesz „Munka, otthon, család” jelszavát. Hozzáfűzte: mégsem jutott eszébe senkinek, hogy a szlogen megegyezik a nácikkal együttműködő francia Vichy-kormány jelszavaival (Travail, famille, patrie – munka, család, haza).

Hiller István szerint ezt a sehova nem vezető és erőltetett érvelést abba kellene hagyni, Magyarország választói nem ilyen kampányt akarnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik