Belföld

Leváltották a hévízi kórházigazgatót

Indoklás nélkül, azonnali hatállyal leváltották a hévízi gyógyfürdő és reumakórház főigazgatóját, aki úgy látja: ügye hátterében személyi és gazdasági ellentétek állhatnak - írja a Népszabadság.

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül menesztették a hévízi gyógyfürdő és reumakórház igazgatóját, Vancsura Miklóst. Erről a két intézményt működtető – 74 százalékban az Egészségügyi Minisztérium, 26 százalékban pedig a városi önkormányzat tulajdonában lévő – Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. legutóbbi taggyűlésén határoztak.

Vancsura 1995 óta vezette az évente egymilliónál is több vendéget fogadó komplexumot, amely tavaly 50 millió forintos nyereséget hozott, ráadásul a vezető sikerrel vezényelte le a fürdő összesen 2,5 milliárd forintos rekonstrukciójának első két ütemét.

Vértes Árpád, Hévíz polgármestere tudósítónk érdeklődésére mindössze azt közölte: a képviselő-testület többsége támogatta a főigazgató menesztésére tett minisztériumi javaslatot. Arra azonban senki sem adott választ, hogy miért került sor a felmentésre.

Vancsura Miklós úgy véli, személyes ellentétek, s talán gazdasági érdeksérelmek állhatnak elbocsátása hátterében. Mint a Népszabadságnak elmondta, az önkormányzatot irányító testületben biztos többségi támogatással rendelkező Vértes Árpáddal már hónapokkal ezelőtt megromlott a viszonya. A városban ugyanis még a választások előtt elterjedt az a később alaptalannak bizonyult hír, hogy Vancsura polgármesterjelölt lesz.

A volt főigazgató szerint egyes gazdasági érdekcsoportok is örömmel vették távozásának hírét. Annyi biztos, hogy a főigazgató leváltásával egy időben arról is döntöttek a tulajdonosok, hogy visszahívják a beruházás terv szerinti folytatását támogató felügyelőbizottságot, és a Veszprémber Zrt., valamint a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. helyett új lebonyolítót, kivitelezőt keresnek a munkálatokhoz. Vancsura szerint az új közbeszerzési eljárás miatt, és mert az intézményeknek pillanatnyilag nincs főigazgatójuk, a munkák biztosan tovább csúsznak, ami akár 300-400 millióval is növelheti a költségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik