Belföld

Pető Iván szerint nem rossz az SZDSZ bizonyítványa

A kritikák és a tiltakozások ellenére a kormány helyesen tette, hogy nem várt a reformok elindításával - erről beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában szerdán Pető Iván, az SZDSZ ügyvivője.

A politikus természetesnek tartja a bíráló hangokat, hiszen a reformok jelentős érdeksérelmekkel járnak. Akit a változások hátrányosan érintenek, az tiltakozik, míg az, akinek a reform az érdekében áll, az hallgat, mert még nem érzékeli a kedvező változásokat.

Pető Iván szerint az a legnehezebb, hogy nem válik el világosan egymástól a reform és a megszorítás. Véleménye szerint “a közönség meggyőzése lehetne jobb is”, ami a kormány feladata. A politikus ugyanakkor leszögezte, hogy “meg kell változtatni a magyar társadalom szokásait”.

Az SZDSZ ügyvivője arra is felhívta a figyelmet, hogy azoknak a minisztériumoknak az élén, ahol a legfontosabb reformok elindultak, pártjának miniszterei állnak. A szabaddemokraták “ott állnak” Molnár Lajos egészségügyi miniszter mögött, aki “ma nem ünnepelt ember” és aki “a bőrét viszi a vásárra”. Az SZDSZ támogatja Kóka János gazdasági miniszter tevékenységét is, ugyanakkor minden miniszter személyes felelősséggel is tartozik tárcája működéséért.

Pető szerint bár nem lehet elválasztani egymástól a koalíció és az SZDSZ tevékenységét. A közös munkán belül pártjának “bizonyítványa nem rossz” – véli a szabaddemokrata politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik