Belföld

Matthäus távozik

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya az MTI-nek megerősítette, hogy Brazíliában, az Atletico Paranaense csapatánál folytatja edzői pályafutását.

A tréner szerdán arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a brazil klub szerződéstervezetét kedden késő este vitatta meg ügyvédjével, s azt követően alá is írta a kontraktust. Ennek értelmében február 1-jén kezdi el a munkáját új egyesületénél, amellyel az év végéig szóló együttműködésben állapodott meg.

A német válogatott egykori kitűnősége a Bild című lapnak korábban kijelentette, csábítónak találja a visszatérést a napi edzősködéshez, amelyre ráadásul éppen a világbajnok országában nyílik lehetősége. “Az egyesület nagyszerű lehetőségeket kínál, komoly vezetés áll az élén. Magyarországon a végén minden össze-vissza ment” – mondta a német újságnak.

A Bild beszámolója szerint Matthäus először egyedül költözik Budapestről Brazíliába, felesége, Marijana és a gyerekek csak a nyári világbajnokság után követik őt.

Szerda reggel még a volt szövetségi kapitány cáfolta a távozásáról szóló híreket. “Nem írtam alá a brazil klubhoz, nem is tartózkodom a dél-amerikai országban” – mondta az MTI-nek. A szakember január elején három napot Brazíliában töltött, megtekintette az egyesület stadionját, sőt a Sport Bild szerint gyermekei lehetséges iskoláit is felkereste.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik