Belföld

Hétfőn 250-szer hívták a tűzoltókat

A tűzoltók hétfőn 250 alkalommal kapcsolódtak be az eső és hó miatti mentési munkálatokba, ami duplája egy átlagos napnak – közölte a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Közvetlenül a lakosságot fenyegető árvíz sehol sincs – mondta Dobson Tibor. A beavatkozások közel fele vízszivattyúzás, másik fele műszaki mentés volt, utóbbi elsősorban a Dunántúlon. A szóvivő kiemelte Vas és Zala megyét, ahol a havazás okozta csúszós utak adtak munkát a tűzoltóknak.

Keddre minden közút járhatóvá vált, az éjszaka folyamán csak az Őrségben hullott négy centiméternyi friss hó, a főutak sónedvesek, az alsórendű utak latyakosak. Vas megye területén az éjszaka váltakozva esett havas eső és eső, legkevesebb húsz géppel folyamatosan tisztították az utakat, ahol arra szükség volt, sóztak és érdesítő anyagot szórtak ki a burkolatra.

A legtöbb – mintegy ötven – vízszivattyúzásra Pest megyében Érden került sor – mondta Dobson, hozzátéve: a jelenleg is tartó munkálatok lakóházak pincéjéből, udvarok, átfolyók kitiszításából áll. Kitelepíteni senkit nem kellett. Pest megyében Nagykátán kidőlt egy vályogház egyik fala, személyi sérülés nem történt, az épületben lakó apát és állapotos lányát egy másik épületben helyezte el az önkormányzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik