Élet-Stílus

1215 ital közül lett a legjobb

A díjnyertes mexikói tequilát vétek citrusokkal, fahéjjal vagy sóval elrontani.

Hogy a zsűrit még csak véletlenül se vádolhassák elfogultsággal vagy ami még rosszabb csalással, a legkiválóbb alkoholok San Francisco-i versenyén egy eddig még soha nem használt, vak tesztelési módszert és egy többszintű pontozási rendszert fejlesztettek ki.

A versenyre 61 különböző országból benevezett 1215 ital közül idén a mexikói Jimador tequilák kaptak aranyminősítést. A készítői szerint ez nem véletlen: szerintük a gondosan ápolt tradíciókkal és egy különleges erjesztési folyamat végén készülő tequilának mindenképp ott a helye a legkiválóbb italok sorában.

Míg hazánkban a tequilákat általában citrommal és sóval vagy naranccsal és fahéjjal fogyasztják, a készítők szerint a díjnyertes mexikói párlattal ez hiba lenne, mert ezekkel a párlat élvezetes ízét nyomnánk el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik