Nagyvilág

Kirill pátriárka kitüntette a születésnapos Orbán Viktort

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A 444 vette észre elsőként a Magyar Ortodox Egyházmegye oldalán közölt levelet, melyet Kirill pátriárka küldött Orbán Viktornak, utóbbi hatvanadik születésnapja alkalmából.

A korábban a KGB-nek dolgozó, az uniós szankciókat a magyar kormány közbenjárásának köszönhetően elkerülő vallási vezető szilárd meggyőződéssel rendelkező, felelős és elveihez hű állami vezetőként jellemezte Orbánt, aki kész arra, hogy a nemzeti érdekeket következetesen megvédje.

„Nagyrészt az Ön kitartó erőfeszítéseinek köszönhető, hogy Magyarország biztosan és töretlenül halad előre a társadalmi és gazdasági fejlődés útján, független kül- és belpolitikát valósít meg. Jó érzés látni, hogy Ön nagy figyelmet szentel a keresztény értékek megőrzésének a társadalomban és a család és a házasság intézménye megerősítésének” – dicsérte Orbánt Kirill, külön köszönetet mondva a kormányfőnek, amiért segíti az Orosz Ortodox Egyház Budapesti és magyarországi Egyházmegyéjét, idértve a templomok felújítását, amelyek az emberek spirituális felvilágosítását szolgálják.

Levele végén Kirill, tekintettel Orbán „személyes és jelentős ünnepnapjára”, ajándékkal is kedveskedett a kormányfőnek:

Igazságosnak és méltónak érzem, hogy a Dicsőség és becsület rend I. fokozatában részesüljön

– írta.

Kapcsolódó
Olajbiznisz is gazdagította a háborúpárti orosz pátriárkát, akit Orbán megvédett az uniós szankcióktól
Az ukrajnai inváziót támogató, 1969-ben szegénységi fogadalmat tett szerzetes mára a hírek szerint dollármilliárdok fölött rendelkező pátriárka lett. Miért állt ki mellette a magyar kormány?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik