Belföld

Gyurcsány Ferenc búcsúzik Vágó Istvántól

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Jöjjenek a fiatalok – ezekkel a szavakkal zárul az az emlékvideó, amelyet Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) osztott meg Facebook-oldalán az április 29-én elhunyt Vágó Istvánról. Az egykori televíziós műsorvezető 2014-től kezdve egyre aktívabban részt vett a politikai közéletben, az önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az Együtt–PM és az „Európai Föderalisták” közös jelöltjeként indult az önkormányzati választáson, majd 2015-ben belépett a DK-ba.

A videóban archív felvételek is láthatók műsorvezetői pályájáról, a Legyen Ön is milliomos című műsor indításáról. Vágó István beszél utazásairól, közéleti szerepvállalásáról.

Gyurcsány Ferenc már szombaton is írt egy hosszabb bejegyzést párttárasáról, melyből kiderült, hogy évek óta „kényesnek hitt szövegeit” sokszor neki mutatta meg először. A volt miniszterelnök írt a nyári kötcsei beszélgetéseikről, amelyek mindig ő vitte a szót. „Messzi tájak történetei, nyelvészet, történelem adta hol komoly megjegyzéseinek, hol anekdotáinak tárgyát, keretét”.

Bántották dolgok. Hogy voltak, kik szinte üldözték. Mert a támadók szerint aki külkereskedő volt az átkosban az biztos jelentett is, mert a Legyen Ön is milliomos-ban ő pontosan tudta előre a pontos válaszokat – gyötörték hazugul.

Nincs okunk megbocsátani nekik. Ez Pista dolga lehetne, de most már ez is a sírba vész – írta Gyurcsány Ferenc. „Nem hittél a másvilágban. Nyomot hagytál az evilágban. Lelkünkben, szívünkben. Fájdalmas, hogy elmentél” – zárta bejegyzését a DK elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik