Belföld

Forgalomváltozások a futóverseny miatt

Vasárnap délelőtt Budapest több pontján is forgalomkorlátozások lépnek érénybe. Bizonyos BKV járatok pedig rövidített útvonalon közlekednek.

Félmaratoni futóversenyt rendeznek vasárnap, ezért lezárják a Budai alsó rakpartot 9.00-11.00-ig, a Pesti alsó rakpartot 9.00-12.00-ig, az Andrássy út-József Attila utca-Roosevelt tér-Lánchíd útvonalat 9.50-10.35-ig, a Nyugati téri felüljárót, a Váci utat a Nyugati tér és a Ferdinánd híd között és a Bajcsy-Zsilinszky utat az Alkotmány utca és a Nyugati tér között 10.50-12.20-ig, valamint a Dózsa György utat a Lehel utca és az Állatkerti körút között 10.55-12.30-ig.

A mezőny egyébként 10 órakor indul a Kós Károly sétányról és halad a Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Roosevelt tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Budai alsó rakpart Lágymányosi hídig-Műegyetem rakpart-Budafoki út-Szent Gellért tér-Szabadság híd-Közraktár utca-Pesti alsó rakpart Margit hídig-Széchenyi felső rakpart-Balassi Bálint utca-Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Nyugati téri felüljáró-Váci út-Lehel utca-Dózsa György út-Állatkerti körút-Hősök tere-Kós Károly sétány útvonalon.

Az érintett BKV járatok a futóverseny ideje alatt rövidített, illetve módosított útvonalon viszik az utasokat. Így a 4-es autóbuszok a Gyöngyösi utca – Mexikói út között közlekednek. A 15-ös autóbuszok az Alkotmány utca lezárása miatt a Lehel tér felé nem érintik a Markó utca megállót, a Közraktár utca felé a Honvéd utca és a Markó utca megállókat. A 16-os autóbuszok a Dísz tér és a Clark Ádám tér között közlekednek.

A 20 gyors, 30-as autóbuszok mindkét irányban a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor – Hungária krt. – Reitter Ferenc utca útvonalon közlekednek. A 86-os autóbuszok pedig a Bogdáni út és a Batthyány tér (Halász utca) illetve Kosztolányi Dezső tér és Szarvas tér között közlekednek. A 2-es villamosok a Vágóhíd és Kossuth Lajos tér között közlekednek, míg a 19-es villamosok Etele tér – Clark Ádám tér között járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik