Sport

Kosár-Eb: meglepő vereségbe szaladtak bele a franciák

kosárlabda (kosárlabda)
kosárlabda (kosárlabda)

Szerdán három mérkőzést rendeztek a Szlovéniában zajló kontinenstorna második szakaszában. Franciaország nagy meglepetésre vereséget szenvedett.

Délután Lettország legjobbjai csaptak össze az ukránokkal, akiknek a csoportban egész jól ment, de most a rájátszásban már nem igazán akar összejönni semmi. A lettek simán verték őket, szinte már az első negyedben eldőlt a mérkőzés, amikor 13 ponttal meglógtak ellenfelüktől. Ez a tendencia csak folytatódott és csinos kis győzelem kerekedett ki belőle.

Később Belgium csatázott a mostanában remeklő Szerbiával, aki eddig nem veszített meccset az Eb második szakaszában. Most is jól kosaraztak, bár a mérkőzés első felében a belgák irányítottak, de aztán robbantottak déli szomszédaink és szoros küzdelemben legyűrték ellenfelüket.

A siker nagy részben köszönhető Nenead Kristicnek, aki tizenhét pontot dobott, két lepattanót gyűjtött be, öt asszisztot osztott ki.

Tony Parkeréknek nem ment a litvánok ellen
Fotó: AFP

Aztán az est meccse végül a nap mérkőzése lett, mivel Franciaország meglepő vereségbe futott bele.
A litván csapat végig meggyőzően játszott, Tony Parkerék pedig csak a félidőig bírták a pörgést, aztán tíz pontra növelték előnyüket a litvánok. Ezek után a francia válogatott már nem került közel pontszámban az ellenfélhez és vereség lett a vége. Az NBA-s sztárnak sem ment túl jól, tizenegy pontot sikerült összekaparnia, ami mélyen alatta van a majdnem tizenkilenc pontos átlagának.

A litván együttes edzője Jonas Kazlauskas nagyon örült a sikernek, hiszen a franciákat az Európa-bajnokság egyik favoritjának tartja, ugyanakkor mindenkit figyelmeztetett arra, hogy ez csak egy meccs volt és még komoly ellenfelek vannak hátra csapatának. Franciaország pénteken Lettország ellen javíthat.

Eredmények – kosárlabda Eb, második szakasz, 3. forduló

E-csoport:
Lettorzság – Ukrajna 85-51 (24-11, 18-11, 23-10, 20-19)
Belgium – Szerbia 69-76 (18-19, 18-21, 15-14, 18-22)
Litvánia – Franciaország 76-62 (16-10, 16-17, 19-15, 25-20)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik