Belföld

Forgalomkorlátozások az árvíz miatt

A dunai árvíz miatt elsősorban a Dunakanyarban kell forgalomkorlátozásra számítani – közölte az Útinform szerdán.

A 2-es főutat Sződligetnél és Vácnál zárták le. Gödnél a 2/A jelű útra terelik a forgalmat, onnan a kosdi csomóponton át lehet bejutni a városba. Lezárták a főutat Dunakeszi és Budapest között is. Minden járművel a 2/A jelű út felé kell kerülőt tenni.

A 10-es főút Süttő és Neszmély között nem járható. Tardos felé lehet kerülni. A 11-es főút változatlanul zárva Leányfalu és Tahi között, Dunabogdányban, Visegrád és Dömös, Basaharc és Pilismarót, valamint Esztergom és Tát között.

Közúton nem közelíthető meg Tahitótfalu, Dunabogdány, Pilismarót, Dömös, valamint a Szentendrei-sziget települései (Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Horány, Surány). Szentendre felől csak Leányfalu, Alszeghy térig közlekednek a távolsági autóbuszok. Visegrád a Pilisen keresztül érhető el. Esztergomba a Pilisen át, vagy Dorog felől lehet eljutni.

A 12-es főút a 2-es főút és Verőce között nem járható. Nagymaroson is lezárták a főutat, a járműveket a közeli mellékutcákba irányítják. A településre csak a helyi lakosokat és az árvízi védekezésben részt vevőket engedik be.

Verőce és Szob között 12 tonnás súlykorlátozást vezettek be, a nehezebb járműveknek a Márianosztra–Kóspallag útvonalon kell kerülni.

Lezárták az 55-ös főutat a Duna-híd és Pörböly között. Bajánál tehát nem lehet átjutni a túlpartra, a szekszárdi Duna híd felé kell kerülni – közölte az Útinform.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik