Belföld

Részletes beismerő vallomást tett a tanítónőt kalapáccsal agyonverő polgárdi férfi

Három hónappal meghosszabbította a Székesfehérvári Járásbíróság annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított férfinak a letartóztatását, aki tavaly nyáron agyonvert egy nyugdíjas tanítónőt Polgárdiban.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy részletes tényfeltáró beismerő vallomást tett a bűncselekménnyel gyanúsított férfi.

A nyomozás adatai szerint az asszonnyal közös udvarban lakó férfi minden ok nélkül leütötte a 71 éves nőt, majd egy bontókalapáccsal tízszer tarkón ütötte a földön fekvő áldozatát.

A gyanúsított ezt követően egy műanyagzsákot húzott az áldozatára, majd a testet egy garázsban lévő ponyva alá rejtette. A tanítónő eltűnését egy rokona jelentette be, majd a rendőrök megtalálták az elrejtett holttestet. Az asszony halálának közvetlen oka az oxigénhiányos állapot miatti agykárosodás.

A férfi 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat bizonyítottság esetén. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik