Belföld

Blikk: Elárverezhetik Csollány Szilveszter családjának házát

Birton Szabolcs / Central Médiacsoport
Birton Szabolcs / Central Médiacsoport

A tavaly januárban elhunyt Csollány Szilveszter özvegye a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktortól is levélben kért segítséget, írja a Blikk. Az özvegy a tornászelnök, Magyar Zoltán elmondása szerint nem tudja fizetni házuk törlesztőrészleteit.

Az olimpiai bajnok tornász halála után özvegye egy ideig fizette a lakáshitelt, de a megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja folytatni a törlesztést.

A tornászelnök elmondta, annyit tudnak, hogy amíg Csollány Szilveszter élt, rendszeresen utalták az évekkel ezelőtt felvett kölcsön részleteit, és halála után is egy darabig. „Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz. Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk”, mondta Magyar Zoltán.

A szövetség ezért levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy ha módjukban áll, adjanak valamennyi pénzt az elhunyt sportoló családjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik