Belföld

Kitette a lomok közé a babát, nem lehetett bizonyítani, élt-e a pici, mikor beletette a zsákba, ezért felmentették

police.hu
police.hu

Jogerősen felmentette az emberölés vádja alól a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki 18 évvel ezelőtt egy szemeteszsákba rakta, majd kitette az újszülött csecsemőt a lomok közé Péteriben.

A bíróság elsősorban azzal indokolta a döntést, hogy bár azt minden kétséget kizáróan lehetett bizonyítani, hogy a terhelt tette szemeteszsákba az újszülöttet és helyezte ki az utcára, azt viszont nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani az eljárás során, hogy a gyermek még élt, amikor a férfi a nejlonzsákba tette őt, közölte a BKT.

A vádirat szerint a férfi 2001 óta élt együtt az áldozat anyjával. Együtt neveltek öt gyermeket Péteriben található otthonukban, akikből kettő közös volt, három a nő előző kapcsolatából származott. A nővel korábbi terhessége alatt is előfordult, hogy nem észlelte magán annak jeleit csak egészen későn, rövid idővel a szülés előtt. A férfi és a nő párkapcsolata 2004-re megromlott, a férfi többször is bántalmazta az asszonyt.

Az ominózus napon a nő hasi görcsökre ébredt. A tapasztalt tünetekből rájött, hogy ismét terhes és valószínűleg megindult a szülés. A férfi ekkor másik szobában aludt és csak a reggeli munkába készülődés során ment be oda, ahol a nő időközben már megszülte a kisfiút. 

Amikor a férfi észrevette a picit, dühös lett és számon kérte a feleségét az apa kiléte miatt.n. Ekkor a nő arra kérte, hogy ne bántsa őt és hívjon hozzá mentőt. Erre a férfi életveszélyesen megfenyegette az asszonyt, hogy senkinek nem szólhat a gyerekről. Később, amikor az asszony a fürdőszobába ment, a férfi egy paplanhuzatba tekerte az újszülöttet, majd kivitte az utcára, ahol egy műanyag szemeteszsákba is beletette. Ezután, mivel az utcában éppen lomtalanítás volt, az egyik hulladékkupacba rejtette a zsákot.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint az újszülött holttestét néhány órával később egy szeméttelepen találták meg, halálát ellátatlanság, magárahagyottság és kihűlés okozta, továbbá fulladásnak is szerepe lehetett benne.

A törvényszék a vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól felmentette, és bűnpártolás vétsége miatt is megszüntették az eljárást vele szemben. A döntést az ügyész, a terhelt és a védő is tudomásul vette, így az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik