Gazdaság

MSZP: menesszék Orbánt

Mesterházy Attila azt kéri a Fidesz-frakciótól, hogy válasszon új miniszterelnököt és új kormányt. Lázár János jobbulást kívánt a szocialisták elnökének.

Orbán Viktoron és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszteren kívül ma mindenki látja, hogy Magyarország nem összeesküvés, hanem “két ember hülyeségének az áldozata” lett – jelentette ki az MSZP elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Moody’s leminősítés kapcsán megjegyezte: a miniszterelnök által választott “szabadságharcos politika teljes zsákutca”, ami a csőd közelébe vitte az országot.

Hangsúlyozta: a kétharmados parlamenti többség elég ahhoz, hogy konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal új kormányfője és gazdasági minisztere legyen az országnak, és ahhoz is, hogy a kormány egy olyan programot hajtson végre, amelyik kifelé visz bennünket „ebből a zsákutcából”.

Lázár: jobbulást!

“Úgy látom, hogy Mesterházy Attila képviselőtársam nem bírja a politikával járó feszültséget. Ezzel a problémájával azonban ne hozzám, hanem orvosához forduljon. Jó pihenést és jobbulást kívánok neki!” – fogalmazott közleményében Lázár János, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője.

Sajnáljuk, hogy Lázár János körömszakadtáig kitart Orbán Viktor miniszterelnök mellett, ahelyett, hogy képviselői esküje mellett tartana ki, amelyben megfogadta, minden igyekezetével azon lesz, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsa, népének boldogulását segítse – kommentálta Lázár János közlését Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik