cet
Gazdaság

A CET beruházója megvenné az épületet

A Porto Investment piaci áron megvásárolná a fővárostól a komplexumot. A Főpolgármesteri Hivatalnál nem tudnak az ajánlatról.

Az Index információi szerint a Porto Investment még decemberben tett javaslatot az átvételre, az elképzelést a cég szerint az önkormányzat üdvözölte, és konkrét vételi ajánlatot kért. Ezt a Porto képviselője csütörtökön juttatta el Tarlós István főpolgármesternek.

Információik szerint a CET fejlesztője továbbra is fontosnak tartja az eredetileg meghatározott kulturális célok megvalósítását, ezért a napokban tárgyalásokat kezdeményez a főváros és a kormány illetékeseivel a jövőbeni hosszú távú hasznosítási program előkészítése érdekében.

A Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez is eljuttatott pénteki közleménye szerint hozzájuk semmilyen vételi ajánlat és megkeresés nem érkezett a CET-ről. Az ügyet Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Szegvári Péter főtanácsadó menedzseli, a Portónak “hozzájuk kell intézni szavaikat” – közölték.

A Porto Investment 2011. augusztus 31-én jelentette be, hogy felmondta a szolgáltatási szerződését a fővárossal. Ennek okaként azt jelölte meg, hogy álláspontja szerint Budapest súlyosan megsértette a szerződést.

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott, mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítmény kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni. Tavaly tavasszal kezdődött meg a CET (Central European Time) műszaki átadás-átvételi eljárása, de a belső beépítéshez nem fogtak hozzá. Az épület jelenleg üresen áll, az áramot kikapcsolták, és fűtés híján szétfagyhat benne a vízvezetékrendszer is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik