Belföld

Perelheti a főváros a CET beruházóit

Jogi lépéseket tehet Budapest vezetése a CET-ügyben a Fővárosi Közgyűlés szerdai, rendkívüli ülésen született határozata értelmében.

A zárt ülésen tárgyalt előterjesztésben felhatalmazták Tarlós István főpolgármestert, hogy a szerződés megszüntetéséből eredő igényeket peren kívül, vagy per útján érvényesítse.

A Duna-parti CET beruházója, a Porto Investment augusztus 31-én közölte, hogy felmondta a szolgáltatási szerződését a fővárossal. Ennek okaként Budapest súlyos szerződésszegéseit jelölték meg. A Porto szerint törvénytelenül hívták le a bankgaranciát, jogtalanul érvényesítettek ebből késedelmi kötbért és “elijesztik a bérlőket olyan hajmeresztő ötletekkel, mint a bánatpénz”.

A Főpolgármesteri Hivatal erre úgy reagált, hogy a Porto nem tudja, vagy nem akarja befejezni a projektet, így a közszolgáltatási szerződés felbontása a fejlesztő tehetetlenségének nyílt beismerése.

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott mintegy 27 ezer négyzetméteres komplexum kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik