Nagyvilág

Halálos áldozatai is vannak a koppenhágai lövöldözésnek

Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / AFP
Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / AFP

Cikkünk frissül.

A dán rendőrség közölte, hogy vasárnap a főváros, Koppenhága egyik bevásárlóközpontjában több embert lövések értek. Hogy volt-e halálos áldozat köztük, vagy hogy pontosan milyen lövöldözésről van szó, egyelőre nem világos, írja a BBC.

A koppenhágai rendőrség a Twitteren annyit írt, hogy rendőröket küldtek a Field’s bevásárlóközpontba, miután lövöldözésről érkezett bejelentés. Azt tanácsolták a bevásárlóközpontban tartózkodóknak, hogy maradjanak a helyükön, és várják meg a rendőri segítséget.

Az összes utat és a belvárossal összekötő metróvonalat lezárták, mentők és tűzoltók érkeztek a helyszínre.

Időközben a rendőrség azt közölte, hogy egy gyanúsítottat letartóztattak.

FRISSÍTÉS:

A dán közszolgálati rádió úgy tudja, három embert szállítottak kórházba, de a rendőrség nem zárja ki, hogy további sebesülteket is találnak a bevásárlóközpontban. Arról nem esett szó, lehetnek-e további támadók a helyszínen.

ÚJABB FRISSÍTÉS:

Több halálos áldozatról is tudni, és a dán rendőrség egy 22 éves dán férfit tartóztatott le gyanúsítottként.  Soren Thomassen rendőrfőnök nem zárta ki, hogy terrortámadás történt. A médiában megszólaltatott szemtanúk egy vadászpuskás férfiről számoltak be. A rendőrség szerint jelenleg nem utal rá semmi, hogy további támadók is voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik