Sport vizes vb 2022

Óriási hajrá, 31 éve nem látott győzelem az úszóvébén

Attila KISBENEDEK / AFP
Attila KISBENEDEK / AFP

Mollie O’Callaghan mindenkit lehajrázva nyerte meg a női 100 méteres gyorsúszás döntőjét a budapesti vizes világbajnokságon.

A szám nagy esélyesének mindenki a világcsúcstartó svéd Sarah Sjöströmöt tartotta, a svéd pedig vezetett is féltávnál. O’Callaghan ekkor még csak a hatodik volt, ám a mezőnyből egyedüliként 27 másodpercen belül úszta le a táv második felét (26.71), végül bő egy tizeddel (52.67 a győztes idő) megelőzte a végül ezüstérmes Sjöströmöt.

O’Callaghan az 1991-es vébé óta a legfiatalabb győztese ennek a számnak, 18 évesen és 82 naposan győzött. 31 évvel ezelőtt Nicole Haislett 18 évesen és 22 évesen nyerte meg a 100 gyorsot.

Az ezüstérmes Sjöström augusztus közepén a 29-et tölti, míg a bronzéremre szintén egy tinédzser ért oda, az amerikai Torri Huske ugyanis 19 esztendős.

Kapcsolódó
Eltűnt egy külföldi úszó, aki a vizes vébén indult volna
Rendelkezett schengeni vízummal, így az Európai Unió területén szabadon mozoghat.

Mollie O’Callaghan a fiatal kora ellenére már kétszeres olimpiai bajnok és egyszeres olimpiai bronzérmes is, valamint Budapesten nyert már egy aranyat is, mindet az ausztrál váltók tagjaként. 200 gyorson ezüstérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik