Van már hazai eper, a fólia alatti termés megjelent a piacon. Kifejezetten ízletes, szeretik a vevők, és ezzel él vissza az árusok egy része: a külföldi árut magyar eredetűként tüntetik fel, s hozzák forgalomba – állítja a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Mártonffy Béla hozzátette: a magyar földieper a következő hetekben nagyobb mennyiségben kerül a piacokra, mivel megkezdődik a főszezon. Május elejétől termőre fordulnak az úgynevezett hideghajtatott, valamint május közepétől a szabadföldi szamócaültetvények is.
Az e területről származó gyümölcsök már folyamatosan magyar kínálatként jelennek meg. A belföldi szamóca fő szezonja június végéig tart.
A minisztérium egyébként a napokban kínos helyzetbe hozta a hazai termelőket. Azt állította, hogy még nincs is magyar eper a piacon, ezért minden, hazaiként kínált gyümölcs valójában spanyol vagy olasz import.
A tárca vizsgálatot ígért az ügyben.