Belföld

A minisztériumban nem tudják, mikor érik az eper

Mégis lehet már magyar epret kapni.

„Folyamatban van az ügy kezelése és vizsgálata” – ezt közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya, amikor szerkesztőségünk jelezte a tárcának, hogy a nemrég kiadott közleményükkel ellentétben igenis lehet kapni magyar epret a piacokon. Amint arról írtunk, a minisztérium arra figyelmeztetett, hogy több kereskedő hazaiként kínálja a spanyol és olasz gyümölcsöt.


Fotó: MTI / Győri Károly

Lajosmizse is Magyarországhoz tartozik

Néhány nappal ezelőtt a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményben figyelmeztette a vásárlókat, hogy a piacokon magyarként árult eper biztos, hogy átverés, mivel szerintük még a fóliás epernek sem jött el az ideje, pláne a szabadföldinek.

A Lajosmizse környéki termelők kiakadtak a szakminisztérium tájékozatlanságán, merthogy a helyi gazdák már egy hónapja rendszeresen szállítanak hazai földben termett epret a piacokra.

Szerkesztőségünk tapasztalata szerint a piacokon a magyar mellett van görög és spanyol eper is, utóbbiakra is ki van írva honnan származnak. A magyart szinte minden pesti kereskedő Lajosmizséről szerzi be, és ezt papírokkal is alá tudják támasztani.

Nincs döntés a tévedésről

A minisztérium úgy tűnik felébredt, és a délelőttöt, úgy tűnik, egy helyesbítő közlemény fabrikálásával töltik. Arra a kérdésünkre, hogy ezek szerint elismerik-e a hibát, a sajtófőnök azt mondta, erről „még nincs hivatalos döntés”, de délutánra kiderülhet, hogy a tárca szerint is magyar-e a magyar eper.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik