Belföld

Hét évet kaphat a román munkás, aki halálra verte a honfitársát, mert evett a kajájából

police.hu
police.hu

Jogerősen és hét év börtönbüntetésre és kiutasításra számíthat az a román férfi, aki halálra verte a honfitársát Balástyán.  A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi korábbi büntetését.

Az ítélet szerint a terhelt évek óta alkalmi munkát végzett a Balástya külterületén található tanyákban. Ennek során megismerkedett a honfitársával, akit egyik éjjel, egy erdős területen rajtakapott, amint éppen az általa vásárolt élelmiszerből evett.

Emiatt a férfi kérdőre vonta a másik férfit, majd ököllel többször arcon ütötte, és hátba rúgta. Az elkövető a földre kerülő és érdemi védekezést nem tanúsító áldozatát ismét többször háton rúgta, majd megütötte a nyakát. Ezt követően a férfi az áldozatát magára hagyva elhagyta a helyszínt.

Az áldozat nyolc órányi haldoklást követően a fején és nyakán keletkezett vérzéses sérülések következtében megfulladt. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. A bíróság hét év börtönre ítélte a vendégmunkást, és tíz évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet ellen a terhelt és védője felmentésért, eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik