Foci

Esélyt sem hagytak a BL-címvédőnek

A Schalke a Manchester elleni elődöntőre is az esélytelenek nyugalmával készülhet, azonban Raulék nem adják olcsón a finálét.

Már az első mérkőzésen megpecsételődött a Bajnokok Ligája olasz címvédőjének sorsa, amikor hazai környezetben szenvedtek már-már megalázó, 5-2-es vereséget a Bundesliga középmezőnyében tanyázó Schalke csapatától.

A visszavágó már nem hozott túl nagy izgalmakat, a gelsenkircheniek magabiztosan tartották előnyüket, sőt, a stabil védekezés mellett Raúl révén még a vezetést is megszerezték az első félidő vége előtt. Az Inter ugyan még egyenlíteni tudott, de végül kettős vereséggel búcsúzott, miután Höwedes a lefújás előtt nem sokkal még a győztes találatot is bevitte a hazaiak számára.

“Múlt héten még a bátor támadójátékunknak köszönhetően nyertünk, ma pedig már a csapat védekezése volt kiemelkedő. Akcióból nagyjából két gólhelyzetet engedtünk az ellenfelünknek, és ha megnézzük az Inter támadópotenciálját, láthatjuk, milyen nagyszerű dolgot hajtottak végre a játékosaim. A gólt pontrúgás után kaptuk, és ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, még nagyobb különbséggel is győzhettünk volna” – dicsérte csapatát Ralf Rangnick vezetőedző.

A németekre nem vár egyszerű feladat az elődöntőben, a Manchester United ellen kell megküzdeniük a fináléba kerülésért. “A BL-elődöntő rendkívüli dolog mindannyiunk számára. A Manchester ellen is – hasonlóan, mint most – mi leszünk az esélytelenebbek, de bármi megtörténhet, és ha minden a tervek szerint alakul, döntőbe is kerülhetünk” – tekintett előre Rangnick.

Az Inter kiesése után az olasz kupa mellett koncentrálhat a bajnokságra is, ahol hat fordulóval a vége előtt öt pontos a lemaradása a listavezető Milanhoz képest, de a Napoli is előttük van két ponttal.

Mint az olaszok brazil mestere elmondta, az első meccs után is hittek a továbbjutásban: “A legnagyobb különbség a két csapat között az volt, hogy amíg ők kihasználták a lehetőségeiket, nekünk nem sikerült. Sok kisebb dolog nem működött a játékunkban. Abban reménykedtem, hogy az elején betalálunk, de a gól nem akart jönni. Csalódottak vagyunk, mert tényleg hittünk benne, hogy kiharcolhatjuk a továbbjutást, de a milánói vereség megpecsételte a sorsunkat. Mióta decemberben ideérkeztem, a sérülések és a fáradtság ellenére sokat kértem a játékosaimtól, akik nagyon keményen dolgoztak a nehéz helyzetekben is” – értékelt Leonardo a mérkőzés után.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 57 000 néző, vezette: Skomina (szlovén)
Schalke 04 – Internazionale 2-1 (1-0)
Schalke: Neuer – Ucida, Höwedes, Metzelder, Sarpei – Baumjohann (Draxler, 73.), Papadopulos, Matip, Jurado (Schmitz, 87.) – Raúl, Edu (Hariszteasz, 77.). Vezetőedző: Ralf Rangnick
Internazionale: Júlio César – Maicon, Lúcio, Ranocchia, Nagatomo – D. Stankovic (Pandev, 45.), T. Motta, J. Zanetti – Sneijder (Coutinho, 80.) – Eto’o, D. Milito. Vezetőedző: Leonardo
Gólszerzők: Raúl (45.), Höwedes (81.), illetve Thiago Motta (48.)
Sárga lap: Raúl (42.), Papadopulos (66.), Schmitz (88.), illetve Lució (30.), Motta (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik