Foci

Továbbment a Schalke az Inter ellen

Nem történt csoda: az Inter nem tudta ledolgozni háromgólos hátrányát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Bombameglepetés született a két csapat első meccsén, hiszen hiába vezetett az Inter már az 1. (!) percben egy fantasztikus találattal, a vége 5-2 lett a németek javára. Ralf Rangnick együttese remekül használta ki a helyzeteit, majdnem mindegyikből betaláltak az egyébként jól védő Julio Cesar kapujába.

A második mérkőzés első félideje nagyszerű focit hozott, taktikai szempontból legalábbis – mindezt láthatta Sir Alex Ferguson, a továbbjutó következő ellenfelének, a Manchester Unitednak menedzsere is. A Schalke tökéletesen megmutatta, mit kell ebben a helyzetben játszani: magabiztosan tartották a labdát, ahol kellett, észrevétlenül húzták az időt, és még Raúl révén egy helyzetet is kialakítottak.

Az Internek nehéz dolga volt a masszív védekezés ellen, Lució (akit egy Raúllal elkövetett fault után minden labdaérintésénél kifütyültek) a 40. percben előremerészkedett és helyzetbe került, de elhibázta. Az olasz csapat csak szögletekig jutott, nem úgy a Schalke: Senor Raúlt (így köszöntötte a hangosanbeszélő) nagyszerűen ugratták ki középen, két védő között, majd Julió Cesar mellett is elhúzta, aztán a kapuba lőtt (1-0).

Raúl gólja, amivel eldöntötte a továbbjutást:

Egy szöglet után gyorsan egyenlített a második félidő elején az Inter. Lució csúsztatta meg fejjel a lasztit, Thiago Motta közelről lőtt Neuer kapujába (1-1).

Motta egyenlítő találata:

Nyomott az Inter, de egy újabb kontra után a németek lőttek gólt a 81. percben. Raúl indította káprázatosan Höwedest, a hazaiak egyik kedvence pedig kegyetlenül bevarrta Julio Cesar mellett (2-1).

Höwedes kegyelemdöfése:

A Schalke továbbjutása azt jelenti, hogy egyetlen olasz csapat sem lesz a BL és az Európa Liga legjobb négy csapata között.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 57 000 néző, vezette: Skomina (szlovén)
Schalke 04 – Internazionale 2-1 (1-0)
Schalke: Neuer – Ucida, Höwedes, Metzelder, Sarpei – Baumjohann (Draxler, 73.), Papadopulos, Matip, Jurado (Schmitz, 87.) – Raúl, Edu (Hariszteasz, 77.). Vezetőedző: Ralf Rangnick
Internazionale: Júlio César – Maicon, Lúcio, Ranocchia, Nagatomo – D. Stankovic (Pandev, 45.), T. Motta, J. Zanetti – Sneijder (Coutinho, 80.) – Eto’o, D. Milito. Vezetőedző: Leonardo
Gólszerzők: Raúl (45.), Höwedes (81.), illetve Thiago Motta (48.)
Sárga lap: Raúl (42.), Papadopulos (66.), Schmitz (88.), illetve Lució (30.), Motta (58.)

A Tottenham – Real Madrid (0-1) mérkőzésről itt olvashatnak!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik