Belföld

Kritikus napok elé néz a pécsi áldozat

Még mindig válságos a pécsi lövöldözés egyik áldozatának az állapota, azt azonban az orvosok még nem tudják megmondani, hogy lesz-e maradandó károsodása. Papp Lajos, a pécsi szívsebészeti klinika volt vezetője szerint van remény a teljes felépülésre, és mindenkit arra buzdít, hogy imádkozzon érte.

Felébresztették az altatásból rövid időre a pécsi lövöldözés életveszélyes sérültjét péntek reggel. Győrffy Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem szóvivője elmondta, hogy az orvosok néhány szót tudtak váltani a 19 éves fiatalemberrel, aki hétórás műtéten van túl. Győrffy Zolán az FN.hu-nak kifejtette: a műtétek jól sikerültek, a beteg a körülményekhez képest jó állapotban van, ám kritikus napok elé néz. Egyelőre vizsgálják, melyek legyenek a további lépések.

A hallgató testét öt lövés érte, súlyos hasi és a bélrendszerét érintő sérülései is vannak, egy lövedék közvetlenül a gerince mellé fúródott. Az FN.hu kérdésére a szóvivő hangsúlyozta: az orvosok mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebb következménye legyen a sérüléseinek. Hozzátette, hogy a másik két sérült állapota kielégítő, ők is kórházban vannak.

Lapunk megkereste Papp Lajos szívsebészt, a pécsi szívsebészeti klinika korábbi vezetőjét is. Véleménye szerint jelenleg nincs élő ember, aki meg tudná mondani, teljesen felépülhet-e a 19 éves áldozat. Hozzátette: a lövések okozta sérülések külön-külön is olyan szövődményeket okozhatnak, amelyek halálhoz vezetnek.

Ám Papp Lajos azt mondta, mivel egy fiatal szervezetről van szó, és jó az immunrendszere, gondos ápolás mellett a teljes felépülésre is lehet remény. „A különös figyelem pedig megvan, hiszen hallgatójuk volt, így mindenki kicsit a saját fiának tekinti. Szakmailag mindent el fognak követni. Az viszont nagyon fontos, hogy pozitív rezgéseket küldjenek neki, a hívők pedig imádkozzanak érte” – fogalmazott Papp Lajos.

A pécsi egyetemen egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. A gyilkost húsz percen belül elfogták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik