Nagyvilág

A Kreml is reagált a Bloomberg hibájára, élesítettek egy cikket az Ukrajnában megindult orosz megszállásról

Live: Russia invades Ukraine”, vagyis élő közvetítés arról, hogy Oroszország megkezdte Ukrajna megszállását, Bloomberg hírügynökség oldalán pénteken eddig ismeretlen okból élesedett egy cikk az orosz-ukrán háború megindulásáról.

A cikk felkerült a Bloomberg címlapjának bal hasábjába. A címre kattintva azonban csak egy 500-as belső szerver hibaüzenet (internal server error) jelent meg a képernyőn.

A Bloomberg azóta törölte a cikket, és közleményben reagált a történtekre. Azt írták, hogy előre bekészítettek egy cikket arra az esetre, ha Oroszország lerohanja Ukrajnát, és ez jelent meg az oldalon.

Az esetre szombaton a Kreml is reagált. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a TASZSZ orosz hírügynökségnek azt mondta, nem kell túlértékelni az ügyet, nem tekintik provokációnak a cikk megjelentetését.

A szóvivő ugyanakkor jó alkalmat látott arra, hogy újra a nyugati országokat tegye felelőssé az ukrán konfliktusért.

Ez az eset is világossá teszi, hogy mennyire veszélyesek az ilyen feszültségek, amelyeket azok a sorozatos agresszív nyilatkozatok váltottak ki, amelyeket Washingtonból, az európai fővárosokból és Londonból hallunk. Ha Ukrajnát fegyverekkel pumpálják, minden szikra veszélyes lehet

magyarázta Peszkov.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik