Sport koronavírus

Nem oltatja be magát, kihagyja a kézi-Eb-t a németek tehetsége

Sascha Klahn / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sascha Klahn / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Bár tagja annak a bő, 35 fős játékoskeretnek, amelyből Alfred Gíslason szövetségi kapitány kiválasztja az Európa-bajnoki keretét, a Rhein-Neckar Löwen 21 éves irányítója, Juri Knorr nem lehet ott a magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstornán.

Kapcsolódó
„Nem raboltak el, biztonságban vagyok” – üzent az eltűnt iráni kézis
Sagajeg Bapiri videón adott magyarázatot tettére.

A három éve az U18-as Európa-bajnokság All Star-csapatába beválasztott tehetség szerepelt az idei világbajnokságon és olimpián is, és minden bizonnyal az utazó keret tagja lenne januárban is.

Azonban a 2020 novemberében koronavírus-fertőzésen átesett kézis nem hajlandó felvenni a védőoltást, ő ugyanis a természetes immunitásban hisz. Márpedig a 2022. január 13. és 30. között zajló tornán a 2G-plusz szabályozást kell alkalmazni, amely az oltottak és a gyógyultak részvételét is friss negatív teszthez köti.

Sajnos, ha jelölnek, akkor sem vehetek részt az Eb-n. Nagyon sajnálom

– nyilatkozta Knorr a Mannheimer Morgennek.

„Most, hogy mindenki tisztában van vele, bevallhatjuk, hogy Juri nem játszik szerepet az Eb-n. Most ennek alapján kell terveznünk” – erősítette meg a Német Kézilabda Szövetség (DHB) sportigazgatója, Axel Kromer.

Kapcsolódó
„Nora Mörk tönkretett bennünket, széttépte a védelmünket”
Trefilov beleszállt egykori játékosába, a szövetségi kapitány Bodnyijevába is.

Knorr esetében gyógyult státusz hat hónap után hivatalosan is véget ért, azonban a játékos a védőoltás helyett az antitestek és T-sejtes immunválasz kimutatására szolgáló vizsgálatban hisz.

„Bízom ezekben az orvosilag megerősített eredményekben a hat hónapon túli természetes immunitásomat illetően. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy amint elveszítem a jelenleg orvosilag igazolt természetes immunitásomat, még intenzívebben kell foglalkoznom egy esetleges védőoltással.

Hiszen nem vagyok koronavírus-tagadó, sőt, miután eléggé leterített a betegség, komolyabban is veszem

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik