Sport

„Nora Mörk tönkretett bennünket, széttépte a védelmünket”

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com

Négy hónappal azután, hogy az orosz női kézilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián, a spanyolországi világbajnokságon még a legjobb négy közé sem jutott be. Ugyan a keretben és a kispadon is történtek változások, Jevgenyij Trefilov korábbi szövetségi kapitány szerint elfogadhatatlan, hogy egy ekkora kézilabdanemzet ilyen korán kiessen.

Kapcsolódó
Átadták a népligeti szuperarénát, jöhet a kézilabda-Eb
A Budapesti Kézilabda Arénában 20 ezren szurkolhatnak.

Trefilov szerint a gyenge eredmény egykori játékosa, a kétszeres világbajnok Ljudmila Bodnyijeva bűne is – a 43 éves edzőnek ez volt az első világversenye szövetségi kapitányként.

Spainhandball2021.com,

A csapat hibátlanul vette a csoportkört, de a középdöntőben előbb 26-26-os döntetlent ért el Szlovénia ellen, majd 33-28-ra kikapott a franciáktól. Ezt követte a negyeddöntőben a norvégok elleni 34-28-as zakó.

Kapcsolódó
Újabb kézilabdázó tűnt el a világbajnokságról
Az ötödik kézilabdázó, aki a torna során tűnt el.

Bodnyijeva munkáját egy későbbi időpontban értékeljük, de természetesen lehet őt is hibáztatni

– nyilatkozta Trefilov, aki jelenleg az Orosz Kézilabda Szövetség alelnökeként dolgozik.

Az a baj, hogy a norvégok ellen nem csapatként játszottuk végig a második félidőt. Hogyan lehet megfordítani a meccset, ha ennyire egyénieskedünk? A norvégok csapatként játszottak, Nora Mörk pedig tönkretett bennünket, széttépte a védelmünket.

Bodnyijeva – aki mindössze szeptember óta irányítja az oroszokat – mellett kiállt a szövetség elnöke, Szergej Siskarjov.

„Gratulálunk vezetőedzőnknek az új csapat megszületéséhez. Ez a meccs érzelmi összeomlás volt. Igen, veszítettünk, de nem szégyellem ezt a csapatot” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik