Gazdaság

Összefogtak a fogyasztóvédők és az utazási irodások

Az utasok jogainak védelme érdekében összefogott a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ).

A FEOSZ közleményében felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy csak olyan utazási irodával szerződjenek, amely a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyével bír. A listát a hivatal honlapján lehet megtalálni.

“Felhívjuk a fogyasztók figyelmét arra, hogy utazásuk megkezdése előtt alaposan tájékozódjanak az egyes utazási irodák kínálatáról, valamint az utazási feltételekről, hogy a későbbiekben ne érhesse meglepetés őket” – áll a két szervezet közleményében.

Emlékeztetnek arra, hogy a közelmúltban újabb utazási iroda ment csődbe, ami a fogyasztóknak komoly anyagi problémákat okoz.

A FEOSZ célja, hasonlóan a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségéhez, hogy az utasok elégedetten térhessenek haza utazásukból, és az utazási vállalkozások közül egyre többen fogyasztóbarát vállalkozásként kínálják szolgáltatásaikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik