Belföld

A munkavállalók elutasítják a cafeteria-adót

Elfogadhatatlannak tartja a munkavállalói terhek növelését az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkavállalói oldala, elutasítják a cafeteria megadóztatását, és kifogásolják, hogy a kormány adóelképzelései szerintük kizárólag a magasabb keresetűeknek kedveznének.

Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke, az oldal szóvivője pénteken kifejtette: a kormány és a munkaadók közteher-átrendezési javaslatainak csak az iránya elfogadható, a konkrét elképzelésről azonban tovább kell tárgyalni.

Borsik János, az Autonóm szakszervezeti szövetség elnöke az adókedvezmények szűkítése miatt aggodalmát fejezte ki az önkéntes nyugdíjpénztári rendszert illetően. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig javasolta a tárgyalások kettébontását, egy gyors, „embert kímélő” válságkezelésre, és a hosszabb távú, versenyképesség növelését szolgáló kérdésekre.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke szerint a kormánynak bátrabb lépést kell tenni, nem segélyt kérni, hanem az elmúlt 20 év alatt az országból „kiszivattyúzott” profit egy részét kell visszakérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik