Sport

Ilyen döntő sem volt még gyorskoriban

Jianrou Li (Jianrou Li)
Jianrou Li (Jianrou Li)

Mindhárom riválisa elesett a döntőben, így az első körben még utolsó kínai Li Csien-zsou nyerte meg a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számát a szocsi téli olimpián.

A fináléban Linél dél-koreai, olasz és brit riválisa is jobban rajtolt, ám a második kör elején a brit Elise Christie levágta a kanyart, s belülről kilökte Arianna Fonatanát, egyben pedig megbillentette a vezető Park Szeung Hit, aki szintén elesett. Ezután a kínainak már nem volt nehéz dolga, csak arra kellett figyelnie, hogy talpon maradjon, míg riválisai a helyezésekért küzdöttek.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A célba végül a brit ért be másodikként, ám a döntő után “tarolásáért” a zsűri kizárta, így Fontana lett az ezüst-, Park pedig a bronzérmes. Ebben a számban az egyetlen magyar induló, Keszler Andrea hétfőn, az első körben búcsúzott.

1000 méteren meglepetésre a kínai Csang Hung nyert: az ázsiai ország képviselői ebben a sportágban korábban még soha nem szereztek aranyérmet az ötkarikás játékokon.

A második helyen a vasárnap, 3000 méteren győztes holland Ireen Wüst zárt, míg a harmadik honfitársa, az 500 méteren is bronzérmes Margot Boer lett.

Eredmények – rövidpályás gyorskorcsolya

női 500 m:
1. Li Csien-zsou (Kína) 45.263 másodperc
2. Arianna Fontana (Olaszország) 51.250
3. Park Szeung Hi (Koreai Köztársaság) 54.207

női 1000 m:
1. Csang Hung (Kína) 1:14.02 perc
2. Ireen Wüst (Hollandia) 1:14.69
3. Margot Boer (Hollandia) 1:14.90

Ajánlott videó

Olvasói sztorik