A legutóbbi adásban már megalakult a három séf csapata, akiket aztán azonnal mélyvízbe dobtak. Különleges vagy sokak szerint inkább undorító alapanyagokkal kellett dolgozniuk, úgy mint a molylepke lárva, – amit egészen frissen, élve kaptak kézhez – az éti csiga vagy a fésűkagyló.
A főételeket ráadásul a vendégül hívott Exatlonistáknak kellett feltálalniuk. A kóstolás előtt, a Séfek séfe műsorvezetője, Ördög Nóra csupán annyit árult el a sportolóknak, hogy egzotikus fehérjeforrásokból készültek a fogások, így bátran kanalazták be a tésztába és lepénybe rejtett állatokat. A leleplezés után viszont nem volt teljesen őszinte a mosolyuk.
Amikor megtudtam, hogy mit ettünk… fúú, kicsit elkapott a rosszullét. Molylárva… ha ezt elmondják előre, lehet, hogy megfordítom, azt továbbküldöm a többieknek, hogy egyétek meg
– mondta Böjte Dave.