Élet-Stílus

Napi 3 étkezés 23 perc alatt

evés (evés, )
evés (evés, )

A britek hamar lezavarják a reggelit, ebédet, vacsorát. Még fél óra sem kell nekik.

A brit felnőttek átlagosan napi 23 percet töltenek étkezéssel, ez az idő a reggelit, ebédet, vacsorát egyaránt lefedi – derül ki egy friss felmérésből. A még 25 percnél is kevesebb idejű napi étkezés elsősorban azzal függ össze, hogy állandóan rohannak, s csak menet közben kapdosnak be ezt-azt. Ahhoz ugyanis túl elfoglaltak, hogy megadják a módját a napi három étkezés közül legalább egynek.

A közvéleménykutatás szerint a legtöbben alig 6 percet alatt reggeliznek meg, az ebédet körülbelül 8 perc alatt „zavarják le”, a vacsorára fordított idő pedig csupán 9 percre rúg.

Leáldozott a nyugodt, meghitt étkezések ideje?
Fotó: Northfoto

Minden ötödik brit sosem ül asztalhoz, míg a válaszolók egyharmada bevallotta, még az étel ízét sem érzi, annyira siet az evéssel. A táplálkozási szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, legalább 20-20 percet kellene fordítani egy-egy étkezésre azért, hogy a szervezet megfelelő módon tudjon emészteni, ám ennek fontosságát elhanyagolják a britek.

Sőt olyanok is akadnak, akik kihagyják a reggelit csupán azért, hogy előbb érjenek be a munkahelyükre. A válaszolók 16 százaléka pedig rendszerint utazás közben (buszon, menet közben az utcán stb.) oldja meg az étkezést.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik