Belföld

Nem erőszakolták meg Zsanettet

Megszüntette a Zsanett-ügyben a nyomozást az öt rendőr ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az egyik ügyvéd szerint az erőszak nem történt meg, ahogy a vesztegetésre nem volt bizonyíték.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a távirati iroda érdeklődésére annyit mondott, valóban döntés született az ügyben, de amíg azt minden érintett meg nem kapja, addig részleteket nem mondhat.

Magyar György, az egyik megvádolt rendőr ügyvédje elmondta, hogy hétfő délelőtt kapták kézhez az ügyészségi határozatot, e szerint az ügyészség az erőszakos közösülés gyanúsítási eljárást bűncselekmény-, míg a vesztegetési eljárást bizonyíték hiányában megszünteti.

Mások kudarca

Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a határozat nem jogerős, az ellen nyolc napon belül lehet panasszal élni. Úgy fogalmazott: számítottak erre a döntésre, de „ez nem feltétlenül a mi sikerünk, az is lehet, hogy ez mások kudarca.”


Nem erőszakolták meg Zsanettet 1

Nem hittek neki (Fotó: MTI)


Tuza Pétert, E. Zsanett jogi képviselőjét a távirati irodának egyelőre nem sikerült elérnie.

Sötét mellékutca

E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben, a három másik rendőr jelenlétében.


A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Kettőt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Vádemelés

Az iratismertetés hétfőn kezdődött meg ebben az ügyben. Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt, és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is.

Zsanett állítólagos megerőszakolásának ügye volt az utolsó csepp a pohárban Gyurcsány Ferenc számára: az úgy nyilvánosságra kerülése nyomán utasította belügyminiszterét Bene László országos rendőrfőkapitány és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány menesztésére.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik