Belföld

Pénzbírságot kaptak a tüntetésen előállított újságírók

Szabálysértési eljárásban 40 ezer forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Index és a hvg.hu újságíróit, akiket még november 17-én állítottak elő egy fővárosi demonstráció feloszlatása közben.

A két újságíróval szemben jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt indított eljárást a BRFK – közölte Sass Oszkár a BRFK ügyeletese. A szabálysértési bírság összegéről annyit mondott, hogy kollégái azt mérlegelés után állapították meg. A szabálysértési bírság felső határa 50 ezer forint. A sajtóügyeletes megjegyezte, úgy tudja, hogy mindkét újságíró kifogással élt a határozat ellen. Ezt a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírálja majd el.

A két újságírót egy fővárosi, a Batthyány-örökmécsesnél tartott demonstráció feloszlatásakor állították elő, amikor ők az eseményről tudósítottak. Az eset kapcsán utcai demonstrációkról tudósító újságírók védelmében november 20-án eljárási kódex kidolgozását kérte Demszky Gábor főpolgármester a budapesti rendőrfőkapitánytól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik