Tech

Játékosoknak szánt mobilon gondolkodhat a Samsung

Avishek Das/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Avishek Das/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ugyan a piacon lévő csúcskategóriás okostelefonokon remekül futnak az erőforrásigényesebb mobiljátékok, a kifejezetten játékosoknak szánt gaming mobilok néhány olyan egyedi vonással is bírnak, amelyek megkönnyítik a játékosok életét. Az egyik sarkallatos pont az ilyen típusú készülékeknél a túlmelegedés, amit jellemzően fejlett hűtési technológiával orvosolnak a gyártók, a hagyományos megoldásokat kedvelők például ventillátorokat építenek a készülékbe.

A LetsGoDigital szúrta ki, hogy a Samsungnak is lehetnek ilyen irányú tervei, legalábbis erre utal, hogy a cég levédette Európában az „Active Fan Mode” kifejezést mobilokra és táblagépekre vonatkozóan. Mivel jelenleg egy olyan modell sincs a dél-koreai gyártó portfóliójában, amiben lenne aktív hűtés, egy jövőbeli mobilban alkalmazhatják a portál szerint. Az aktív hűtés mód azt sugallja, hogy a felhasználók maguk kapcsolhatnák be- és ki a plusz hűtést, ez pedig leginkább a gaming mobiloknál lenne indokolt.

Természetesen még csak egy egyszerű védjegyről van szó, így korai lenne bármit is feltételezni, ha a Samsung valóban egy dedikált gaming mobilban gondolkodik, jó eséllyel a következő hónapok során még több pletykára lehet számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik