Tech

Vízállóak lehetnek a Samsung idei összehajtható mobiljai

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ugyan már számos okostelefon-gyártónak van összehajtható kijelzővel ellátott készüléke, még egy mindig képlékeny területről van szó, ahol bőven van tér a fejlődésre és a gyerekhibák javítására. Belsős források elmondása szerint a Samsung következő lépése az lehet, hogy vízálló, vagy legalábbis cseppálló modellekkel rukkol elő – írja a GizChina.

A dél-koreai cég Samsung Galaxy Z Fold 3 és Galaxy Z Flip 2 darabjai már víz- és porállóságot bizonyító IP-tanúsítvánnyal érkezhetnek. Igaz, a pontos szintről még nincsenek információk, de a piacon lévő legtöbb készülék IP67-es minősítésű, ami mindenképpen előrelépést jelentene a hajtogatható típusú telefonok szegmensében.

Ezzel párhuzamosan más információkat is szellőztetnek a helyi lapok, többek közt, hogy a Samsung korábban levédte az „Armor Frame” védjegyet is, ami az eddigi sejtések szerint egy újfajta középső keretet takarhat, és szintén az idei két összehajtható mobilon alkalmazhatják. A megoldással az eddigi alumínium ötvözetet titán vagy szénszálas keret válthatja.

Megjelenés terén a júliustűnik valószínűnek, a Galaxy Z Fold 3 árával kapcsolatban eddig 2000 dollár (nettó 600 ezer forint) körüli összeget lehet hallani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik