Belföld

Vasárnap változik az utasok kezelésének rendje Ferihegyen

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Március 28-tól, a nyári menetrend kezdetétől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér több, korábban lezárt utasforgalmi területét is újranyitja a Budapest Airport, több ponton is változik az utasok kezelésének rendje, közölte az airportal.hu megkeresésére a repülőtér üzemeltetője.

A cikk szerint vasárnaptól megnyílik a 2A terminálon az utasfelvételi és az érkezési csarnok, valamint az 1. utasmóló, továbbá az utasbiztonsági ellenőrzés a 2A és a 2B terminálon egyaránt elérhető lesz.

A schengeni övezetből érkező utasok ellenőrzése az 1. utasmólón zajlik. A schengenen kívüli területről vagy az Európai Unión kívüli schengeni országból érkező utasok a 2B terminálon és a B utasmólón esnek át az ellenőrzésen.

A schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2A terminálon, az 1. mólón és a B utasmólón kapnak helyet, a nem-schengeni országba tartó járatokéi pedig a 2B terminálon és a B utasmólón.

A hatályos belépési szabályok értelmében a schengeni országokból érkező utasok is dokumentumellenőrzésen esnek át, amely megnövekedett várakozási időt eredményezhet.

A járványügyi intézkedéseket a Budapest Airport fenntartja. A fejlesztések folytatódnak, mozgólépcsőt alakítanak ki a B oldali utasmólón, és megújulnak a terminálokon működő liftek.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik