Belföld

Drasztikus leépítések a mamutkórházban

Június 15-ig 2400 egészségügyi dolgozónak mondanak fel az Állami Egészségügyi Központ kialakítása miatt. A mamutkórházban a korábbi 5200 fős összlétszám 2800-ra csökken – értesült a Népszava.

A Budai és a Központi MÁV, a Honvéd- és a BM-kórházból, illetve az Országos Gyógyintézeti Központból létrejövő új fővárosi gyógyintézményben összesen 2800 embert foglalkoztatnak júliustól, miközben „tagintézményei” eddigi összes létszáma 5200 fő volt. Négy kivétellel tegnap kinevezte a honvédelmi miniszter a mamutkórház osztályainak főorvosait, akik a következő napokban döntenek majd arról, kiket vesznek át saját osztályukra, és kiket küldenek el – írja a lap.


Összesen 2400 egészségügyi dolgozó tudja meg tíz nap múlva, hogy júliustól nem számítanak rájuk tovább. Az érintettek azokban a kórházakban dolgoznak, amelyek összevonása révén létrejön az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK), de a mamutkórházban a korábbi 5200 fős összlétszám 2800-ra csökken – értesült a lap Győrfi Istvántól, az intézmény kialakításáért felelős biztostól.

Az új fővárosi intézmény két telephelyén 1200 ágyon végeznek majd gyógyító tevékenységet: a Róbert Károly körúti Honvéd-, illetve a Podmaniczky utcai Központi MÁV kórház épületében. A Budai MÁV összesen 200 krónikus ágyon rehabilitációs, ápolási feladatokat lát majd el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik