Belföld

Újpalotai paneltűz: tűzoltókat és rendőröket jutalmaztak

Huszonöt tűzoltó és két rendőr kapott jutalmat az újpalotai paneltűzben nyújtott bátor helytállásáért. Az elismeréseket Demszky Gábor főpolgármester jelenlétében Bende Péter vezérőrnagy és a XV. kerület polgármestere adta át a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon.

A főváros XV. kerületében múlt csütörtökön gyulladt ki egy tízemeletes panelépület, amelyből 38 embert, nyolc kutyát és két macskát mentettek ki a tűzoltók. Az újpalotai Páskom park 35. számú lakóépületében keletkezett tűzhöz a legmagasabb, ötös kiemelt riasztással vonultak a helyszínre a tűzoltók, az oltásban 120 tűzoltó vett részt.


A lakók közül 17 ember füstmérgezést kapott, közülük négyen kerültek kórházba. Annak a nőnek az életét, akinek konyhájában keletkezett a tűz, a lánglovagok már nem tudták megmenteni, ő erkélyén belehalt égési sérüléseibe.


A fővárosi tűzoltóság és a kerületi önkormányzat vezetője azokat a tűzoltókat jutalmazta, akik életük kockáztatásával mentették az embereket az épületből. Két gépkocsizó rendőr azért kapott elismerést, mert az elsőként a helyszínre érkezve azonnal megkezdték az épület kiürítését, és így megakadályozták, hogy pánik törjön ki.



Újpalotai paneltűz: tűzoltókat és rendőröket jutalmaztak 1

Demszky Gábor gratulál az oltásban részt vett tûzoltóknak. (fotó: MTI)


Hajdu László, a XV. kerület szocialista polgármestere köszönetet mondott a tűzoltóknak, hogy segítséget és támaszt nyújtottak az ott lakóknak azokban a nehéz percekben. Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok jól sikerült beavatkozásnak minősítette az újpalotai paneltűz oltását.
Demszky Gábor főpolgármester köszönetet mondott a tűzoltóknak, hogy ismét esküjükhöz híven, életük kockáztatásával mentették ki a lángok közül és a füstből az embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik