Belföld

Változik a közgyógyigazolványok érvényessége

A közgyógyellátást is szabályozó szociális törvény módosítása bizonyos esetekben meghosszabbította a közgyógyigazolványok érvényességét – tudatta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) sajtóosztálya.

A június 30-ig lejáró régi típusú közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezők továbbra is a korábban megszokott feltételekkel vehetik igénybe az ellátásokat, amennyiben a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnál már kérelmezték a jogosultság újbóli megállapítását. Az önkormányzatok erről igazolást küldenek mindazon betegeknek, akik az igazolványukon lévő lejárati idő előtt, de legkésőbb június 30-ig benyújtották közgyógyellátási jogosultság megállapítására szóló kérelmüket, de még nem kaptak új igazolványt.

Azok az ellátottak, akik közgyógyellátásra való jogosultságuk meghosszabbítását már kezdeményezték, ez év július 31-ig a régi típusú igazolványuk felmutatásával térítésmentesen juthatnak hozzá gyógyszereikhez, a gyógyászati segédeszközökhöz és a gyógyászati ellátásokhoz.

Az augusztus elseje és október 31-e közötti időszakban a közgyógyellátottak a régi típusú igazolványuk és a jegyző által kiállított, július 15-ig megküldött igazolás együttes felmutatásával juthatnak hozzá az egészségügyi ellátásokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik