Belföld

Polgármestert választanak Kaposfőn és Besnyőn

Időközi önkormányzati választás tartanak vasárnap a Somogy megyei Kaposfőn; négy független jelöltből választhat polgármestert a falu lakossága. a Fejér megyei Besnyőn a telepólés lemondott vezetője helyére szintén négyen versengenek. Debrecen egyik szavazókörében is voksolnak.

A voksolásra azért kerül sor, mert a múlt év októberében megválasztott, háziorvosként is dolgozó Antal László polgármesteri tevékenységét ez év március hetedikén összeférhetetlennek mondta ki a Somogy Megyei Bíróság.

Tanits Tibor jegyző tájékoztatása szerint az 1800 lelkes falu közel 1400 választópolgára Sztányi Tibor jelenlegi alpolgármesterre, Horváth Zoltánra, az előző ciklus polgármesterére, valamint Matusik Valter ügyvédre és Bátorfi Balázs vállalkozóra adhatja le voksát.


Polgármestert választanak vasárnap a Fejér megyei Besnyőn is, a falu márciusban lemondott vezetője helyett. Az 1800 lelkes község 1440 szavazásra jogosult lakosa két szavazókörben, Gémesiné Fejes Zsuzsanna, Nyers Lajos és Orosházi Györgyné független, valamint Háder József, a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum színeiben induló jelölt közül választhatja meg a falu első emberét.


Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak Debrecen 4-es számú választókerületében. A voksolásra azért került sor, mert április elején meggyilkolták a körzet addigi fideszes önkormányzati képviselőjét, Balla Irmát. A vasárnapi választásra hét jelölőszervezet indított képviselőjelöltet. A voksoláson a Fidesz, a Magyar Szocialista Párt, a magyar Demokrata Fórum, a Szabad Demokraták Szövetsége, a Jobbik Magyarországért mozgalom Párt, a Zöld Demokraták Szövetsége és a Magyar Kommunista Munkáspárt indít jelöltet.

A 4-es számú választókerület Debrecen keleti városrészében, a Fényes udvari lakótelepen és környékén van, az urnákhoz több mint 6500 választópolgár járulhat vasárnap a reggel hat órától este 19 óráig nyitva tartó szavazókörökben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik