Tech

Elég furcsa telefon koncepcióval állt elő a Xiaomi

A lekerekített kijelzők egy ideje nem számítanak újdonságnak az okostelefonok világában, hiszen többek között a Huaweinek és a Samsungnak is vannak olyan készülékei, amiknél az úgynevezett vízesésszerű megoldásnak hála a hosszanti oldalakon ívelt a képernyő. Ezt gondolta tovább a Xiaomi, hiszen egy frissen publikált videóban olyan telefon koncepciójával álltak elő, aminél nemcsak a jobb és bal oldal kapott ilyen kialakítást, hanem a készülék alsó és felső széle is.

Ez a kialakítás nemcsak látványra furcsa, de azért is, mert a videó tanulsága szerint nemcsak a gombok tűntek el a teljesen a készülékről, de a portok és a hangszórók is. Bár egyre valószínűbb, hogy a mobilok jövője (is) a vezeték nélküli töltés (és ezen a téren a Xiaomi élen jár), de az USB-C port teljes hiánya azért ma még elég meglepő húzás, és kérdéses az is, hogy a hangalkotás miképp működhet egy ilyen készülék esetében – pusztán a kijelző rezegtetésével?

Persze ez még csak koncepció, egyelőre nincs hivatalos bejelentés, hogy készülne kereskedelmi forgalomba szánt mobil ezzel a kialakítással, és a gyártónak érdemes is lenne tovább dolgozni az elképzelésen, hiszen a sarkoknál nem sikerült megoldani a „képernyőhajlítást”, így a telefon ezen részeire benyúlik a váz, ami még nagy jóindulattal sem nevezhető szépnek.

Arról nem is beszélve, hogy a lekerekített kijelző ugyan jól néz ki, de kifejezetten idegesítő tud lenni, hogy túlságosan csúszóssá válik tőle a telefon, és nemcsak kézben tartva, de még akkor is, ha nem teljesen sík felületre rakjuk le őket – ami nagyban növeli az esések és törések esélyét. Ez többek között már felismerte a Samsung is: biztos nem véletlen, hogy a Galaxy S21 telefoncsalád két kisebbik tagja – sokak örömére – ismét sík képernyővel került forgalomba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik