Élet-Stílus

Vizelési gondok? Ne szégyelljük, segítsünk rajta! (X)

Phytotec
Phytotec
Gyakran társul szégyenérzet ahhoz, ha egy férfinek vizelési gondjai vannak. Pedig a vizelettartási nehézség, a gyenge sugár és a fájdalmas pisilés egyáltalán nem ritka problémák. Ne szégyelljük a gondokat, inkább derítsük ki az okait és tegyünk ellenük!

Szorongást okozhatnak a vizelési problémák

Az erős vizeletsugár, annak ellenére, hogy ennek semmilyen racionális alapja nincs, sokak szemében a férfipotencia egyik jele.

Ugyan mindkét nemet érzékenyen érintik a vizelettartással összefüggő panaszok, a férfiak nagy többségének különösen kellemetlen, ha vizelési gondokkal küzd, ugyanis a fájdalmon és az egyéb problémákon túl még a szégyenérzetével is meg kell küzdenie.

A nyilvános illemhelyeken a férfiak gyakran ki vannak téve az állandó méregetésnek és összehasonlítgatásnak. Ha túl kicsi sugárban jön a vizelet, vagy közben fájdalomérzet is jelentkezik, az felér egy megsemmisüléssel. Az is szorongást tud okozni, ha valakinek túl gyakran kell vécére járnia: a félelem, hogy nem ér el időben a mellékhelyiségig, könnyen visszahúzódóvá, otthonülővé teheti a férfit.

Mi okozhatja a vizelési gondokat?

Vizelési gondokat okozhat a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, ami zömében 50 év feletti férfiakat érint. Ilyen esetben a prosztata sejtjei felszaporodnak, ami miatt a prosztata megnő és nyomni kezdi a húgycsövet, ezzel pedig befolyásolja a húgyhólyag működését is.

Ha azonban a pisilés fájdalommal jár, égő érzést vagy nyomást tapasztalunk a húgycsőben, esetleg gyenge a vizeletsugár, akkor a problémát feltehetően a krónikus, nem bakteriális prosztatagyulladás okozza. A prosztatagyulladás a fiatalabb, leginkább 20-45 év közötti férfiak betegsége. Ha vizelési gondjaink vannak, ne halogassuk az orvosi vizsgálatot, hanem menjünk el az urológushoz. Ha szégyelljük a gondjainkat, azzal csak tovább ronthatunk a saját helyzetünkön, ám ha időben cselekszünk, célzott gyógyszeres terápiával nagyobb esélyünk van a gyógyulásra.

Mi segíthet?

A krónikus prosztatagyulladással küzdő betegek számára kiegészítő kezelésként hatékony segítség lehet a Proxelan kúp, amelynek hatásosságát klinikai vizsgálat is bizonyítja. A Proxelan azért is előnyös, mert helyi hatású készítmény, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma forrása van. Emellett a szexuális aktivitást sem befolyásolja károsan. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában. Hialuronsav és ápoló gyógynövények kombinációját tartalmazza.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik