Belföld

Futók közé hajtott, szándékosan elütötte a versenyt biztosító közterest egy részeg sofőr

Ittas állapotban elkövetett járművezetés, közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja az Egri Járási Ügyészség azt a férfi, aki két évvel ezelőtt szándékosan nekihajtott egy futóversenyt közterület-felügyelőként biztosító nőnek Hatvanban.

Az 54 éves férfi úgy lerészegedett a sörözőben, hogy már az alkoholmérgezés határán volt. Ennek ellenére beült a kocsijába, majd belváros irányába indult, ahol éppen futóverseny zajlott, amelyen több százan vettek részt.

A férfi a tiltó tábla ellenére is behajtott a Kertész utcában haladó futók közé, akik rémülten ugrottak félre a hátuk mögött felbukkanó gépkocsi elől. Az út egyik kereszteződésében állt az egyenruhát és láthatósági mellényt viselő nő, aki közterület-felügyelőként biztosította a versenyt.

Amikor a karját felemelve „állj” jelzéssel próbálta megállásra bírni a férfit, a részeg sofőr felbőgette a motort, és az autóját többször megugratva a nőnek hajtott, majd a térdének ütközve tolni kezdte őt maga előtt. A közteres végül el tudott lépni a kocsi elől, így csupán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett a lábán. Az ittas férfi ezt követően a versenyt megzavarva, a futók között lavírozva elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség két és fél év végrehajtandó börtönt kért a férfira azzal, hogy három évre tiltsák el a vezetéstől, és a közügyek gyakorlásától is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik