Belföld

Lakáshitel 2 hét alatt

Az MKB Bank tavaly év végén kiemelkedően sikeres lakáshitel-akciót indított.

A pénzintézet vállalta, hogy a szükséges feltételek teljesítése esetén akár két héten belül folyósítja az igényelt hitelt.

Lakáshitel 2 hét alatt 1

Bartha Ákos -MKB Bank fõosztályvezetõ

Az ügyfelek körében olyan népszerű volt a konstrukció, hogy a Bank február végétől újra felajánlja a lehetőséget az érdeklődőknek. A részletekről az MKB Bank főosztályvezetőjét, Bartha Ákost kérdezzük.

– Szokatlan ilyen gyorsan lakáshitelhez jutni manapság. Hogyan lehetséges ez?

Egyáltalán nem lehetetlen. Tavalyi akciónk esetében az MKB Bank minden esetben teljesíteni tudta vállalását. Az ugyanakkor valóban szokatlan, hogy egy bank ilyen lehetőséget kínál ügyfeleinek, hiszen a lakáshitel mindenki fejében azt a képzetet kelti, hogy hosszadalmas, bonyolult procedúrának néz elébe. Ezt szeretnénk mi megcáfolni.

– Mit jelent pontosan ez az akció?

Az akció lényege, hogy az MKB Bank két héten belül előkészíti folyósításra a lakáshitelt. Ha ez nem sikerül a Banknak felróható okból, elengedjük az első évi kamatot. Ennek pontos részleteiről és feltételeiről bárki tájékozódhat akár a honlapunkon (www.mkb.hu), akár telefonos ügyfélszolgálatunknál (06/40 333-666), illetve bármelyik fiókunkban. Az egyszerűség kedvéért kialakítottunk erre egy külön tájékoztatót, így mindenkinek javaslom, hogy az MKB Bank „Lakáshitel két hét alatt” Akciós Lakáshitel Kampányának Szabályzata és Részvételi Feltételei című dokumentumot keresse!


Lakáshitel 2 hét alatt 2


– Mennyibe kerül ez a lehetőség az ügyfeleknek?

Egyáltalán nem drágább, mint a piacon elérhető lakáshitelek, sőt, a megoldásnak külön díja sincs. A jelzett elérhetőségeken bárki nyugodtan érdeklődhet a kondíciókról is, nincs titok. Svájci Frank Lakáshitel az akcióban például az első évben 0,77%-os kamattal és Hiteligénylési (értékbecslési) díj nélkül igényelhető. A THM 5,83%-14,78%, amennyiben a Bank teljesíti vállalását és 2 hét alatt előkészíti a hitelt folyósításra. Ha a Bank nem teljesíti vállalását a THM: 5,73%-12,92%. A sáv ezért ilyen széles, mert a minimum érték a svájci frank alapú hiteleknél kezdődik, a felső érték pedig a forinthiteleknél végződik.


– Mire fordítható az akciós hitel?

Az akcióban szereplő lakáshitelünket használt vagy új lakás, ház vásárlására alakítottuk ki, hiszen ez a legnépszerűbb cél mostanában. Emellett új lakás építésére, felújításra, bővítésre és korszerűsítésre is kiváló megoldásokat kínálunk. Ezeknél, ugyanakkor a folyósítási határidő nagymértékben függ maguktól a munkálatoktól, illetve az ügyfelek igényeitől, így a két hetes vállalásunk nehezen lett volna értelmezhető. Sokkal inkább a vásárlások esetében „szorít a cípő”, a kifizetési határidő, így mi is az ilyen célú hitelekre vállaljuk a 2 hetes határidőt.

– Milyen devizanemben és mekkora hitelösszeget nyújtanak az érdeklődőknek?

Forintban, euróban, illetve svájci frankban egyaránt igényelhető a lakásvásárlási megoldás. Így ügyfeleink szabadon dönthetnek arról, vállalnak-e árfolyamkockázatot. Manapság a legnépszerűbbek a svájci frank hitelek az alacsony hiteldíj kapcsán. Az igényelhető hitelösszeg felső határát mi a vásárlás esetén, a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) piaci értékéhez igazítjuk, így lényegesen egyszerűbb a hiteligénylők dolga, nem kell hosszasan számolgatniuk a százalékokat. Az ingatlan Bank által elfogadott piaci értékének így akár 75-80%-áig lehet hitelt felvenni, ha pedig több ingatlan is rendelkezésre áll fedezetként, akár 100% hitel is igényelhető a vételárhoz.


– Milyen kedvezményekkel teszik még vonzóbbá az akciós hiteleket?

Számos előnyt említhetek, amit mégis szeretnék kiemelni, hogy az MKB Bank lakáshitelei valóban személyre szabott megoldást kínálnak és ez most nem üres reklámszlogen. Ügyfeleink megválaszthatják, a hó melyik napján kívánják törleszteni hitelüket, így egyszerűen igazítható a törlesztés a „fizetésnaphoz”, nem kell állandóan számolgatni, mennyit költhetünk hó közben. Svájci frank és euró lakáshiteleink esetében válaszható a törlesztési mód. Ezen felül ügyfeleink akár egy év tőketörlesztési haladékot is igényelhetnek. Így az első évben lényegesen
Lakáshitel 2 hét alatt 3

kevesebbet kell havonta fizetni, ami abban segít, hogy ügyfeleink valóban tudjanak magával az új lakással foglalkozni, a berendezésre, konyafelszerelésre, függönyökre költsék a pénzüket. Ebben további segítséget nyújt, hogy külön hosszadalmas hitelbírálati folyamat nélkül kérhetnek ügyfeleink a jóváhagyott lakáshiteleik mellé hitelkártyát vagy folyószámlahitelt, kicsit kitágítandó a vásárolgatás lehetőségeit. Egyszóval mindenképp megéri az akció alatt az MKB Bankot választani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik