Belföld

KDNP: pártrendezvény volt ünnepség helyett

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) fővárosi frakciójának képviselője, Rétvári Bence magyarázatot kér a főpolgármestertől arról, hogyan alakulhatott át a fővárosi polgárok március 15-ei rendezvénye az SZDSZ pártrendezvényévé. Erről a politikus közleményben tájékoztatta vasárnap az MTI-t.

“Kérem a Főpolgármester urat, adjon magyarázatot arra, miként alakulhatott át a fővárosi polgárok március 15-i rendezvénye az SZDSZ pártrendezvényévé, és kit terhel a felelősség a pártlogós meghívók kiküldéséért” – fogalmaz Rétvári Bence a közleményben.


A politikus emlékeztet arra: sok éve hagyomány, hogy a Fővárosi Önkormányzat a Petőfi szobornál ünnepli március 15-ét, ide hívta a főpolgármester a budapestieket a nemzeti ünnepen. A rendezvényt – mint írja – nem csak a Fővárosi Önkormányzat, de az SZDSZ is sajátjaként hirdette meg, s az elkülönített és védett helyen felsorakoztak a liberális képviselők. Rétvári Bence elmondása szerint a rendezvény költségeit a Fővárosi Önkormányzat állja, és nem az SZDSZ. Az SZDSZ meghívója a valós tényekről említést sem tesz, Demszky Gábor nem főpolgármesterként szerepel rajta.

A politikus úgy véli, elfogadhatatlan, hogy fővárosi közpénzből a főpolgármester egyszemélyi döntése nyomán pártrendezvényt csináljanak. “Akkor, amikor pénzhiány miatt fővárosi útfelújítások maradnak el, iskolákat és kórházakat zárnak be, az önkormányzat pénzét pártrendezvényekre költik. Az SZDSZ nem teheti meg, hogy bármelyik fővárosi ünnepséget kisajátítsa” – fogalmaz Rétvári Bence.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik