Belföld

Simon szerint Orbánnak bocsánatot kell kérnie a rendőrségtől

Az MSZP szeretné tudni, mikor kér bocsánatot Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a rendőrségtől. Erről Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt.

A Fidesz elnöke az elmúlt hónapokban politikai érdekből, alaptalanul rágalmazta a rendőrséget – közölte a politikus. Simon Gábor szerint a nemzeti ünnep után „senki nem gondolhatja komolyan, hogy a rendőrök a rosszfiúk. Hogy az árpádsávos zászlók alatt husángokkal, kövekkel és Molotov-koktélokkal felvonuló szélsőséges vandálok pedig a demokrácia és a szabadság hősei”.

Mint mondta, március 15-én a rendőrség úgy működött, mint „a szabad világ bármelyik profi rendőrsége: határozottan és keményen fellépett a rendbontókkal szemben”. A rendőrök arányosan, jogszerűen és szakszerűen intézkedtek – fűzte hozzá.

A választmány elnöke elmondta: március 15-e bebizonyította, hogy Magyarország nem azonos a rendbontókkal, az állampolgárok többsége nem azonosul a szélsőséges nézetekkel, és békességben szeretne érni. Hozzátette: ideje volna, ha Orbán Viktor, „a radikális ellenzék vezére” megkövetné a rendőröket.

Simon Gábor azt mondta: a rendőrség az ország rendjét, a polgárok életét, vagyonát, hétköznapi biztonságukat védi. A rendőrség nem a politika, hanem az alkotmány parancsára lépett fel a rendbontókkal szemben tavaly ősszel és most tavasszal. Az MSZP választmányi elnöke szerint a rendőrség mindannyiunkért, nem egyik vagy másik politikai oldalért van, ezért aki a rendőrséget támadja, az mindannyiunk biztonságát támadja. Úgy vélte, anarchiához és káoszhoz vezet, ha a független rendőrséget a politika megbélyegzi.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-vel közölte: „az őszödi beszéd óta mindenki tudhatja, hogy az MSZP akkor is hazudik, amikor kérdez”. Sem most, sem a továbbiakban ilyen dolgokkal nem kívánunk foglalkozni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik